Foglalkozások

 

A vízi foglalkozásokat 4 hónapos kortól érdemes elkezdeni. Ez az az életkor, amikor a kicsik hőháztartása már annyira fejlett, hogy ne okozzon gondot számukra a medence 30 fokos vize. Uszodánkban kis létszámú csoportok működnek (maximum 6 fő). A foglalkozásokat heti egy alkalommal tartjuk.

 

A kezdő csoportban a szülők megtanulják a babákkal való bánásmódot vízi környezetben. Az első néhány hónapban a hangsúly a szülő-gyermek kapcsolat mélyítésén van, természetesen a merülési gyakorlatok elsajátítása mellett. Fontos tudni, hogy ebben az időszakban minden szülő önállóan dolgozik a babával, egyéni tempóban, a gyermekek egyéni ritmusának megfelelően.

 

Ezt követően a picik a kishaladó csoportba kerülnek, ahol már elkezdődnek a vezetett órák azaz "mini edzések". Nem kell valami őrült tempójú edzésre gondolni, fontos tudni, hogy a kezdő csoport gyakorlatanyagához hasonlóan semmi sem kötelező, csak amit a babák aktuális hangulata megenged. Ebben az időszakban a gyerekek főleg egymás utánzásából tanulnak a legtöbbet, majd körülbelül két és fél éves kor körül kezdődik el a komolyabb munka, az úszás előkészítés, végül a szülőkről való "leválás" időszaka.

 

Vízhezszoktató csoportok is indulnak, melyeket azoknak a gyerekeknek ajánlunk, akik már "kiöregedtek" a bébiúszó időszakból, tehát a búvárreflex már nem működik tökéletesen. Ha a szülők szeretnék, hogy csemetéjük kicsit közelebbről is megbarátkozzon a vízzel, sok mozgásban legyen része, ezáltal megerősödjön, vagy szeretné, hogy gyermeke társas környezetben játszva jól érezze magát, nos nekik ajánljuk ezt a tanfolyamot!A foglalkozásokon négy éves korig a szülők úsztatják a gyerekeket az oktató instrukciói alapján. Természetesen a nagyoknál már sokszor előfordul, hogy a szülőnek csak navigációs szerepe van, de jelenlétük eddig az életkorig még nagyon fontos a vízben. Tanfolyamainkon a részvételi díj mindkét szülő (vagy hozzátartozó) belépő díját tartalmazza, tehát ha úgy tartja kedvük, mindketten bejöhetnek a vízbe.A foglalkozások időtartama 45 perc, de ezt követően még lehetőség van egy kis játékra a medence végében. Végül pedig fel lehet melegedni a meleg vizű kismedencében.Családias hangulatú uszodánkban mindent megteszünk azért hogy a babák és szülők otthonos környezetben érezhessék magukat. A medence hőmérséklete 30 Celsius fok, ezért az otthoni előkészítés részét képezi a fürdési vízhőfok csökkentése, melyet fokozatosan kell végrehajtani a kicsikkel.  Az uszodai foglalkozásokat ezután érdemes elkezdeni.

"Ha összhangba kerülsz
a víz elemmel,
a víz már vigyáz rád. "

Babaúszás foglalkozások

 

Babaúszás foglalkozások

 

Babaúszás foglalkozások